Individuele begeleiding vanuit de basisfilosofie van de Raja Yoga.

Na jaren ervaring in het geven van Raja-Yogalessen aan groepen wil ik nu mensen individueel begeleiden in een proces naar genezing en voorkoming van klachten.

Wat individueel yoga anders maakt dan in een groep is dat er afgestemd wordt op wat jij als persoon nodig hebt om je gezondheid te bevorderen. Het accent kan liggen op ontspanning, meditatie, de adem en/of lichaamshouding. Het kan ook zijn dat je enkel kennis wilt maken met deze onderdelen van yoga om daarna naar een groep te gaan.

Het is ook mogelijk dat er een programma op maat wordt samengesteld om thuis te oefenen. Oefeningen om de adem te verdiepen, rek- en strekoefeningen voor een gezonde lichaamshouding en betere energie doorstroming, mediteren en/of leren hoe te ontspannen en mindfulness zijn onderdelen van de Raja Yoga.

De oefeningen worden langzaam en bewust op de adem uitgevoerd (concentratie), hierdoor vergroot je het lichaamsbewustzijn waardoor signalen sneller worden herkend. Verbetering volgt snel als de oefeningen onderdeel worden van een dagelijkse routine c.q. dicipline, zo verkrijg je rust in hoofd en hart.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van yoga laat zien dat Yoga een effectieve behandelmethode is voor veel klachten. Door een diepere ademhaling en goede lichaamshouding verkrijg je meer vertrouwen, algemeen gevoel van welzijn, verbetering van concentratie en gezondheid.

Individuele Yoga voor alle leeftijden:

Neem dan contact op met de coach/begeleider via de website of telefonisch.

N.B.individuele begeleiding zo nodig in samenspraak met arts en/of psycholoog.

"Yoga brengt je dichter bij wie je echt bent"